Skip to content

Online Blackjack Játékok

A virtuális kaszinók világában a nyerőgépek, a rulett és a blackjack alkotják a szentháromságot. Ez a három játéktípus kivétel nélkül mindenhol megtalálható, hiszen emberek milliói múlatják velük az időt. A legtöbben puszta unaloműzés miatt játszanak, de nem ritkák az adrenalinhajhászok sem, akik számára mindegy a játék kimenetele, amíg kellő izgalomban van részük. És természetesen nem maradhatnak ki a profik sem, akik megélhetésként űzik a szerencsejátékot. A technika előretörésének hála pedig már nincs is szükség arra, hogy kimozdulj az otthonodból, hogy kipróbáld a blackjacket. Sőt, akár a mobilodnak hála magaddal is viheted. Bár nem bíztatunk senkit arra, hogy komoly adósságokba verje magát –a felelősségteljes játék mindennél fontosabb – az érdeklődők számára létrehoztunk egy rövid bemutatót arról, hogy mi is a blackjack lényege, hogyan érdemes játszani online, és milyen buktatókat érdemes elkerülni. Amennyiben sikerült megragadnunk a figyelmed, olvass tovább!

A blackjack szabályai és fajtái

A blackjack népszerűségének fokmérője, hogy a játék említésekor még azoknak is derengeni kezd valami, akik egyébként nem játszanak aktívan. A szabályok igen egyszerűek. Alapvetően minden játékos az osztó, azaz a bank ellen játszik. Miután beraktál egy tetszőleges tétet, az osztó mindkettőtöknek oszt két lapot. Minden egyes kártyának megvan a maga értéke: a számmal jelzetteknél ez értelemszerű, míg a figurás lapok (bubi, dáma, király) 10-et érnek. Az ász az egyedüli, ami kilóg a sorból, ez ugyanis helyzettől függően érhet 1 és 11 pontot is, attól függően, hogy a játékosnak melyik a kedvezőbb. A blackjack lényege, hogy a kapott két lap, és az esetleges utóhúzások után a kártyáid értéke 21 legyen, vagy ahhoz minél közelebbi. Még ha nem is éred el a bűvös 21-est (ezt nevezzük egyébként Blackacjknek, és egy 10-es és ász kombójával lehet „legkönnyebben” elérni), a lényeg, hogy te több pontnál állj meg, mint az osztó. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a 21 pont meghaladásával automatikusan veszítesz – ez azonban az osztóra is igaz.

Blackjack dobás

Egy valós vagy virtuális kaszinóba betévedve számtalan különböző blackjack fajtával találkozhatsz. Ezekről tudni érdemes, hogy főleg a kifizetési rendszerben és a bónuszok terén nyújtanak változatosságot, míg maga a játékmenet többnyire ugyanaz. Kivételt képez a Super Blackjack Switch, ahol a kártyák összetételére is lehet másodlagos fogadást kötni (például hány kártyából fog összeállni a Blackjack), vagy a Face Up, ahol a díler összes kártyája látható, viszont döntetlen esetén is övé a bank. Emellett a felhasznált paklik száma és az egyszerre lefoglalható „helyek” jelenthet változatosságot. Amit még ki szeretnénk emelni az a Superfun 21, amelyet a blackjack egyik alváltozataként tartanak számon. Ezt egy darab hagyományos 52 lapos paklival játsszák, és az egyik fő előnye a hagyományos játékkal szemben, hogy hat vagy annál több lapnál automatikusan nyersz, még akkor is, ha az osztónak kijött a 21 (persze a hat lapnak nem szabad meghaladnia a határértéket). A profik azonban óva intik az embereket ettől a verziótól, amely nem cselezhető ki a hagyományos blackjack stratégiákkal, és online asztalnál is hátrányba kerülsz.

Blackjack online kaszinókban

Élő Blackjack játékÉs miben különbözik az online kaszinó a valóstól? Nos, igazából nem sokban. Szabályok tekintetében nincsenek változások, és a virtuális térben garantáltan szélesebb kínálattal fogsz találkozni, mint egy igazi bűnbarlangban. A gép előtt játszva elfelejteted a tülekedést, a füstös légkört, és az osztó sem fog megrovó pillantásokkal illetni, ha nem úgy teszed le a zsetonokat ahogy szokás. A virtuális kaszinókban minden automatizálva megy, és az egér segítségével könnyen irányíthatod (vagy az újaddal, amennyiben az okostelefonon keresztül játszol). Sok egyébként idegenkednek az online játéktól, lévén a háttérben futó algoritmust megbízhatatlannak tartják, ráadásul kevesebb stratégia működik a gép ellen. Ennek orvoslására találták ki az „élő” blackjacket, ahol egy szépen berendezett szobában egy igazi osztóra irányított webkamera segítségével olyan érzetet keltenek, mintha te is ott lennél. Az osztó persze nem lát téged, de a számára fenntartott monitoron keresztül nyomon követi a döntéseid és üzeneteid. Ez a mód alapból nagyobb tétekkel operál, lévén egy költséges beruházásról beszélünk. Az online kaszinók egyébként népszerűek a bőkezű befizetési és üdvözlő bónuszaikról, melyek segítségével nagyobb kezdőtőkével vághatsz neki a blackjaknek.

Tippek és stratégiák

A blackjack tipikusan az a játék, amit könnyű megtanulni, de roppant nehéz úgy elsajátítani, hogy a nyereség garantált legyen. Amennyiben gyanútlanul leülsz játszani az első utadba kerülő virtuális/valós asztalhoz, és meggondolatlanul cselekszel, akkor nagyon hamar megkopasztanak, úgyhogy íme, néhány jó tanács. Először is kerüld az olyan asztalokat, amelyek 6:5 arányban fizetik ki a blacjkaket. Alapjáraton, ha győzöl, a pénzed dupláját kapod vissza, ám a szorzó 21 esetén feljebb kúszik. A jobb helyeken 3:2 arányban fizetnek (azaz 1 000 Ft esetén 2 500 Ft-ot), míg 6:5 esetén ugyanennyi tétnél csak 2 200 Ft-ot. Elsőre kis különbségnek tűnhet, de nagyobb befektetéseknél komoly összegekkel rövidíthetik meg az embert. Emellett az is növeli az ember esélyét, ha olyan asztalnál ül, ahol nincs újrakeverés, és az osztó nem a kezéből oszt (azaz a 6-8 megkevert pakli egy részét a kezében tartja, míg a többi az osztódobozban marad). Ezek főleg a fent említett „élő” kaszinóknál jönnek elő. A csaló, vagy trükközni próbáló virtuális kaszinókat egyébként úgy lehet könnyen kiszűrni, hogy utánanézel a működési engedélyüknek – az oldal alján szokták feltüntetni – és elolvasol néhány szakmai és felhasználói véleményt a fórumokon.

Ingyenes játék

Online blackjack képernyőSzemély szerint mi mindenkit óva intünk attól, hogy rögtön elsőre a megtakarított pénzüket kockáztatva essenek neki a virtuális kaszinókban történő blackjacknek. Mint említettük, a megfelelő stratégia nélkül kudarcra vagy ítélve, és csak a pénzed valamint az időd pazarolod. Szerencsére kínálkozik egy megoldás, amely segítségével gyakorolhatsz: az ingyenes mód. Minden valamirevaló online kaszinó lehetővé teszi a „demó módot”, vagyis amikor fiktív pénzben játszhatsz. Ilyenkor természetesen a nyereményed sem valós. Az esetek többségében a tét nélküli játékhoz még regisztrálni sem kell, és az összes játékgépnél, rulettnél és kártyaasztalnál alkalmad nyílik kipróbálni magad. A demó mód fő előnye, hogy korlátozás nélkül gyakorolhatsz és a meglévő stratégiádat is csiszolhatod. Ezt a módot egyébként azoknak is ajánljuk, akik nem akarnak konkrétan kikapcsolódni, és pusztán csak a blackjack játékélmény érdekli őket. Azt azonban érdemes fejben tartani, hogy az élő blackjack nem próbálható ki ingyen, lévén azt túlságosan drága fenntartani.