Skip to content

Online Lottózás

Online lottózás

A hosszú múltra visszatekintő lottózás még most is töretlen népszerűségnek örvend Magyarországon. Ehhez az is hozzájárul, hogy manapság már nem csupán az értékesítési helyeken lehet lottószelvényt venni, hanem ATM-ben, SMS-ben és az interneten is. A statisztikák azt mutatják, hogy egyre többen választják a játék utóbbi formáját. Az online lottózás “megtanulása” egyáltalán nem nehéz, ezért azok is bátran kipróbálhatják, akik egyelőre még bizonytalanul mozognak az internet világában. Alapjában véve kétféle internetes játékmód közül lehet választani. A virtuális szelvényedet feladhatod a honlapon és az Okoslottó mobiltelefonos alkalmazás segítségével is. Ráadásul így még különféle akciókban és nyereményjátékokban is részt vehetsz.

Lottózás az interneten

Ha Te is Fortuna kegyeltje szeretnél lenni, akkor talán az a legegyszerűbb, ha ellátogatsz a Szerencsejáték Zrt. weboldalára és regisztrálsz. Először is választanod kell magadnak egy felhasználónevet, egy jelszót, illetve meg kell adnod az e-mail címedet. El kell fogadnod a részvételi tájékoztatót és az adatkezelési nyilatkozatot, illetve azt is ki kell jelentened, hogy a saját nevedben kívánsz regisztrálni. Ezt követően muszáj lesz megadnod a személyi igazolványod, a vezetői engedélyed vagy az útleveled számát, hiszen a lottózás csak 18 éves kor fölött engedélyezett. Ezután pedig jöhet a személyes adatok megadása, illetve az egyenleged feltöltése.

Az online lottózás egy olyan mobilapplikáció segítségével is lehetséges, aminek a letöltése a Szerencsejáték Zrt. honlapjáról, illetve az App Store-ból történhet. A telepítési útmutató segítséget nyújthat, ha esetleg elakadtál a folyamatban. Az applikáció használata nagyon kényelmes, hiszen elmentheted a kedvenc számaidat, illetve értesítést kaphatsz a nyerőszámokról, valamint a nyereményedről is. A játék elkezdése előtt feltöltheted az applikációs egyenlegedet vagy használhatod a bankkártyádat. A szelvényed feladása után kapsz egy visszaigazoló SMS-t.

Hogyan történik a lottózás?

lottó-onlineAz internetes játék során a mezőkön be kell jelölnöd az Általad kiválasztott számokat. Fontos különbség az offline lottózáshoz képest, hogy itt nem egyetlen mezőn kell beikszelned a számokat, hanem mindegyik számhoz külön mező tartozik. Szükség esetén akár gépi mezőket is hozzáadhatsz a virtuális szelvényedhez. Már lehetőséged nyílik a gyors szelvénykitöltésre is. Az interneten kipróbálhatod többek között az ötös-, a hatos-, és a skandinávlottót, a kenót, a puttót és az EuroJackpotot is. Az offline játékhoz hasonlóan itt is egy vagy öt hétre vonatkozóan játszhatod meg a kiválasztott számokat.

Lottózással kapcsolatos statisztikák és eredmények

További előnyei is vannak annak, ha online adod fel a szelvényedet. Például megnézheted a statisztikákat arra vonatkozóan, hogy az Általad kiválasztott számokat milyen gyakorisággal húzták már ki korábban. Emellett az összes eddigi húzás eredményét is meg tudod tekinteni a Szerencsejáték Zrt. honlapján. Az interneten kérhetsz gyorstippeket, illetve akár véletlenszerű számokat is ajánlhat Neked a rendszer. Sima és kombinációs formában is megadhatod a nyerőszámokat a szelvény kitöltése során. Utóbbi esetben a fix számok mellett kombinációs számokat is megjelölhetsz.

A nyereményszámok húzása az ötöslottó esetén szombat este 18:45-kor, a hatoslottónál pedig vasárnap este 16 órakor történik. A skandináv lottó heti nyerőszámaira szerda este 20:25-kor derül fény. Az EuroJackpot sorsolását péntek este 21 és 22 óra között tartják Helsinkiben. A kenót naponta, a puttót pedig 5 percenként sorsolják. Fontos megjegyezni, hogy az online játék esetében a nevezési lehetőség általában néhány órával a sorsolás előtt lezárul. A honlapon rövid időn belül megtekintheted a kihúzott számok listáját és arról is értesülhetsz, hogy nyertél-e a játékon.

Szerencsejáték Zrt.

szerencsejatek-zrt-lottozasMagyarországon egyedül a Szerencsejáték Zrt. segítségével lehet legálisan lottózni. A kizárólag állami tulajdonban lévő vállalat a fent felsorolt játékokon kívül lehetőséget kínál még például a Joker megnyerésére, illetve a Luxor (bingó) kipróbálására. Hazánkban nagy népszerűségnek örvendenek a sorsjegyek is. Ezenkívül nincsen akadálya a totózásnak, valamint a sportfogadásnak sem. Mint már említettük, az értékesítési pontokon kívül az interneten is tudsz játszani a Szerencsejáték Zrt. segítségével. Az utóbbi esetben lehetőséged nyílik az önkorlátozásra, valamint információt találhatsz arról, hogy milyen kockázattal jár az egyes játékokban történő részvétel. Szerencsére többségében alacsony kockázatú játékok közül tudsz választani.

A legnagyobb lottónyeremények

Magyar viszonylatban is sokan gazdagodtak már meg a lottózásból. Az eddigi legnagyobb nyereményt egy EuroJackpot-játékos vitte el, aki átszámítva körülbelül 10 milliárd Ft-tal lett gazdagabb. 2020-ban egy magyar játékos szerezte meg a majdnem 6,5 milliárd Ft-os nyereményt az ötöslottón. A harmadik és negyedik helyen pedig azok a játékosok állnak, akik több, mint 5-5 milliárd Ft-tal lettek gazdagabbak ugyanezzel a játékkal.

Ki tudja, talán a legközelebb Neked lesz szerencséd a lottózással, és Te viszed el a főnyereményt… Ezt viszont csak akkor tudhatod meg, ha játszol. Ha nem teszed próbára a szerencsédet, akkor biztosan nem fogsz nyerni, úgyhogy lottózásra fel!