Skip to content

Hová fordulhatsz segítségért szerencsejáték-függőség esetén?

Segítség szerencsejáték-függőség esetén

A szerencsejáték-függőség nem vicc, ezért minél hamarabb segítséget kell kérned! Magyarországon többféle lehetőség közül választhatsz, ha meg szeretnél gyógyulni. Például kérheted egy alapítvány, egy csoportközösség, egy rehabilitációs központ vagy egy telefonvonalas tanácsadó támogatását is. Arra is lehetőséged nyílik, hogy egyéni terápiára járj egy pszichológushoz vagy egy pszichiáterhez. Az a legjobb, ha emellett még élsz azokkal az önkorlátozó lehetőségekkel is, amelyeket az online kaszinók és sportfogadási oldalak kínálnak Neked. A helyzet súlyosságától függően pedig akár ki is tiltathatod magadat ezekről a honlapokról. Jó, ha nem egyedül vágsz bele a célod elérésébe, hanem megkeresed azokat az embereket, akik melletted tudnak állni ebben a nehéz helyzetben. Az alábbi listában biztosan találsz majd legalább egy olyan függőséggel foglalkozó szervezetet, amelyet szimpatikusnak találsz.

Szerencsejáték-függőség Megelőzési Segítő Központ

A Szerencsejáték-függőség Megelőzési Segítő Központ 0-24 óráig hívható, ingyenes zöld számot tart fenn a bajba került emberek számára. Ha kapcsolatba szeretnél lépni velük, akkor a 06 80 496 969-es számot kell tárcsáznod. A központot egyébként az is megkeresheti, aki nem személyesen érintett, hanem akinek az egyik hozzátartozója küzd függőséggel. A honlapon több, hasznos cikk is található a témában. A 10 kérdésből álló önértékelési teszt segítséget nyújt a függőség súlyosságának a megállapításában. Lehetőséged nyílik az egyéni konzultációra vagy a csoportterápiás részvételre. A Szerencsejáték-függőség Megelőzési Segítő Központ 4 hetes, intenzív terápiás programot is kínál.

Névtelen Szerencsejátékosok

Névtelen SzerencsejátékosokA Névtelen Szerencsejátékosok nevű közösség rendszeresen tart élő és online találkozókat a függőségben szenvedők számára. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Az eseményen gyakran olyan emberek is tartanak beszédet, akiknek már sikerült kilábalniuk a függőségükből. A szervezet honlapján is sok hasznos információt találhatsz. Kitölthetsz többek között egy olyan, 20 kérdésből álló tesztet, amellyel megmérheted a függőséged súlyosságát. Arról is olvashatsz, hogy milyen program szerint működik a Névtelen Szerencsejátékosok közössége. A GY.I.K. szekcióban pedig választ kaphatsz a legégetőbb kérdéseidre. Szükség esetén az alábbi elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni a szervezettel:

Weboldal Névtelen Szerencsejátékosok
Telefonszám 0036204628304
Email [email protected]

ELTE Szerencsejátékos Telefonvonal

ELTE Szerencsejátékos TelefonvonalAz ELTE Szerencsejátékos Telefonvonal hétköznaponként 15 és 19 óra között hívható. A 06 1 411 6778-as számot teljes titoktartás és az anonimitásod megőrzése mellett tárcsázhatod. (Bár nem találtunk erről külön információt, de valószínűleg ez egy normál díjas szám.) Az ELTE Szerencsejátékos Telefonvonal segítséget nyújt a szerencsejáték-függőknek, illetve a hozzátartozóiknak is. A telefonszám felhívása után egy szakértővel tudsz beszélni a problémádról. Külön krízishelyzet esetén tanácsot kaphatsz. Az interneten találhatsz néhány olyan rövid cikket is, amely az olvasói kérdéseket válaszolja meg. Így már lesz egyfajta kiindulópontod arra vonatkozóan, hogy hogyan kezdj neki a problémád megoldásának.

Weboldal ELTE Szerencsejátékos Telefonvonal
Telefonszám 0614116778
Email Nincs

Milyen egyéb lehetőségeid vannak?

A fent felsorolt szervezeteken kívül persze sok más opció közül választhatsz. Nagyon sok alapítvány, kórházi addiktológiai osztály és gondozó foglalkozik függőséggel küzdő emberekkel, ezért egy kis keresgélés után biztosan találsz majd olyan megoldást, ami megfelel az igényeidnek. Ha nincsen pénzed, akkor akár ingyenes, illetve a társadalombiztosító által támogatott gyógyulási lehetőségek közül is választhatsz. Ha pedig nem jelent számodra gondot az anyagiak előteremtése, akkor akár magánúton is kereshetsz magadnak egy megbízható szakembert vagy csoportot.