Skip to content

Hogyan védheted meg magad, ha online szerencsejátékozol?

Hogyan védheted meg magadat online szerencsejátékozáskor

Az online szerencsejátékok igen szórakoztatók, ám ennek ellenére ne feledkezz meg arról, hogy a használatuk akár veszélyeket is hordozhat magában. Éppen ezért arra kérünk Téged, hogy legyél elővigyázatos, ha az interneten szeretnél játszani. A Feeling Lucky csapata ebben a cikkben szeretné felhívni a figyelmedet arra, hogy milyen eszközökkel védheted meg magad. Szerencsére ma már több intézkedést is tehetsz a biztonságod érdekében. Ne vedd félvállról a veszélyeket, különben könnyen bajba kerülhetsz, és utólag nem lesz könnyű kimásznod a slamasztikából. Az alábbi veszélyekkel mindenképpen számolnod kell az online szerencsejátékozás esetén.

Illegális weboldalak

A világhálón rengeteg olyan weboldallal találkozhatsz, amelyen próbára teheted a szerencsédet. Ezek közül azonban csak kevés rendelkezik valódi engedéllyel, ezért nézz utána annak, hogy az adott honlapot üzemeltető cég rajta van-e a legális kaszinók listáján. Ha nem, akkor jobb, ha messziről elkerülöd a weboldalukat. Érdemes rákeresned arra is, hogy a vállalat milyen anyagi helyzetben van. Ne add meg a személyes azonosítóidat és bankkártya-adataidat olyan honlapokon, amelyek nem tűnnek megbízhatónak! Mindig ellenőrizd azt is, hogy a weboldalnak van-e biztonsági tanúsítványa. Előnyös lehet még az is, ha rákeresel a kaszinóval kapcsolatos legfrissebb hírekre.

Kisbetűs részek

Nagyon vonzók azok a bónuszok és promóciók, amelyekkel a szerencsejátékos oldalak játékosokat akarnak toborozni. Ennek ellenére ne dőlj be automatikusan a reklámnak, hanem olvasd el az ajánlat kisbetűs részeit is! Sokszor csak ilyenkor derül ki, hogy a lehetőség mégsem olyan csodálatos, mint amilyennek az első pillanatban tűnt. Járj utána annak is, hogy milyen be- és kifizetési díjak vannak, illetve hogy milyen összeghatárok mellett van lehetőség a nyereményed felvételére. Az sem mindegy, hogy a bónuszod milyen feltételekkel használható fel, ezért legyél résen!

Önkorlátozó lehetőségek

Mit tehetsz abban az esetben, ha úgy érzed, hogy a szerencsejátékok kezdenek túl fontos helyet elfoglalni az életedben? Ilyenkor az internetes oldalakon élhetsz a korlátozás lehetőségével. Így megszabhatod, hogy mennyi pénzt költhetsz el bizonyos időn belül. Ezenkívül azt is meghatározhatod, hogy milyen hosszan játszhatsz a játékokkal. Ha úgy érzed, hogy ezek a korlátozások nem elegendők, akkor kitölthetsz egy olyan nyilatkozatot, amellyel kizárathatod magadat egy, három vagy öt évre a szerencsejátékkal kapcsolatos honlapokról. Ez a dokumentum legalább 180 napig érvényes. Ebben a cikkünkben írtunk arról, hogy milyen módon juttathatod el a papírt a Szerencsejáték Felügyeletnek.

Függőséggel kapcsolatos információk

Tisztában kell lenned azzal, hogy milyen tünetekkel jár a szerencsejáték-függőség. Így könnyebben észreveheted, ha kezdesz túlzásba esni. A tudatosság nagyon fontos ebben az esetben, hiszen minél később eszmélsz rá a problémára, annál nehezebb lesz kimászni a gödörből. A függőség általában lassan alakul ki, ezért sokszor nehéz észrevenni a bajt. Éppen ezért kell minél több információt gyűjtened a szenvedélybetegség tüneteiről.

Segítség baj esetén

Az sem árt, ha tudod, hogy hová fordulhatsz abban az esetben, ha egyedül már nem tudod legyőzni a démonaidat. Magyarországon több szervezet is foglalkozik a szerencsejáték-függőkkel. A gyűléseiken való részvételre időnként online is van lehetőség. Szükség esetén bátran felhívhatsz egy olyan telefonszámot, amelyen beszélhetsz egy szakértővel. Igazán súlyos esetben bevonulhatsz egy intenzív terápiás központba. Ha úgy érzed, hogy nem csoportosan, hanem inkább egyedül szeretnél kezeltetni magadat, akkor pedig keress egyénileg egy pszichológust vagy egy pszichiátert. A szakemberek szerint egyébként az is lényeges lehet, hogy a Hozzád legközelebb álló emberek segítséget kérjenek.

Összefoglalás

Nagyon fontos, hogy elővigyázatos legyél a szerencsejátékozás során. Csak így lehetsz biztonságban a mai világban. Tarts mértéket, illetve mindig ellenőrizd a honlapot és az üzemeltető céget, mielőtt megadnád az adataidat és játszani kezdenél! Járj utána annak is, hogy az adott oldalon milyen önkorlátozó lehetőségek közül választhatsz. Nem árt, ha tudatában vagy annak is, hogy szükség esetén hogyan zárathatod ki magadat. Figyeld, hogy jelentkeznek-e Nálad a szenvedélybetegség jelei. Mivel a szerencsejáték-függőség nem múlik el magától, ezért kérj segítséget, ha szükséged van rá!