Skip to content

bwin Fogadás Értékelések

bwin Fogadás Értékelések
Spellen (5)
Klantendienst (4.5)
½
Totaal (4)
Positives
  • Átlátható menü
  • Magyar NB1-es fociliga
  • Széles kínálat
  • Mobil applikáció
Negatives
  • Akadozó webhely
Samengevat

Összességében határozottan jó véleményünk alakult ki a bwin-ről. Az oldalt meglátogatva egyértelmű a profi hozzáállás: a kínálatban 41 sportág szerepel, melyek közt a fogadás szempontjából kevésbé ismert fajták is megtalálhatóak (gondolunk itt speedwwayre, rallyra vagy a teremfocira). A lóverseny viszont hiányzik, bár a bőséges kínálat kárpótol érte. A labdarúgásnál örömmel üdvözöltük a magyar NB1-es ligát, de a bwin a konkrét sportesemények mellett az edzőválasztásra és más kulisszák mögött eseményekre is enged fogadni. A menü könnyen kezelhető és átlátható, pillanatok alatt bele lehet tanulni a használatába. A fogadási szelvény jól kezeli a többszörös fogadásokat, és az összeget forintban jelzi ki. Ugyan promóciók tekintetében hiányoznak az üdvözlő bónuszok, a veterán játékosok kellő támogatásban részesülnek így is. Az egyetlen dolog ami zavart bennünket, az az állandó töltögetés. A weboldal állandóan frissíti magát, és ilyenkor minden elérhetetlenné válik. Ettől eltekintve viszont csak ajánlani tudjuk a bwin-t, kiváltképp a magyar foci szerelmeseinek.

A bwin egy internetes sportfogadási, kaszinó és póker oldal, amely vezető szerepet tölt be az online szerencsejáték világában. Az ElectraWorks kezében lévő szolgáltatás a fogadási igények kiszolgálásán túl jelentős szerepet vállal a különböző sportágak szponzorációjában is, különös tekintettel a labdarúgásra. Maga a weboldal egyszerre ad otthont mindhárom szerencsejáték típusnak, de emellett asztali klienssel és letölthető mobil alkalmazással is támogatják az aktív játékot. Fogadás tekintetében több mint 41 sportág közül lehet választani (például labdarúgás, úszás, kézilabda, baseball vagy autóverseny), melyek közt a magyar foci bajnokság csapatait is meg lehet tenni. A bwin a fogadást közösségi élménnyé tette, hála az olyan funkcióknak, mint az élő fogadás közbeni chat. A hatalmas felhasználói bázissal büszkélkedő fogadó iroda néhány promóciót is tartogat a tagoknak, bár ezek inkább a profiknak kedveznek, semmint az újoncoknak.

Fogadás menete

A bwin élő fogadás felületeA bwin oldalára ingyen lehet regisztrálni, és ehhez nem kell mást megadni, mint az alapvető profiladatokat (felhasználónév, email, jelszó), valamint néhány személyes információt (lakcím, mobilszám, valós név). Maga az oldal igen hatékonyan van elrendezve. A baloldali oszlopnál láthatóak a különböző sportágak, az elérhető összes mérkőzés, valamint a további statisztikák. Középen jelennek meg a hazai és nemzetközi események, időrendbe szedve. Továbbá szintén itt kapott helyet a promóciós sáv, ahol a legújabb hírek váltogatják egymást. Jobboldalt pedig a keresősáv és a fogadószelvény kapott helyet. Maga a fogadás menete igen egyszerűen lett megoldva: miután megtaláltad a neked tetsző sporteseményt, csak kattints a kívánt eredményre (a név mellett rögtön megjelenik a nyeremény szorzó is, ami szintén megkönnyíti a döntést). Ezt követően a fizetéssel kapcsolatos részletek jobb oldalt tekinthetőek meg. Itt lehet módosítani a tét nagyságát, majd pedig véglegesíteni a folyamatot. Ez nagyban megkönnyíti az ember dolgát, lévén több fogadás esetén nem kell folyamatosan új oldalt megnyitni. Sőt, a szelvény akár több tételt is képes hathatósan kezelni.

A bwin egyik nagy előnye, hogy az élő fogadás mellett last minute téteket is elfogad. Ráadásul folyamatosan frissítik a hátralévő időt, így nem maradhatsz le semmiről. Ennek kapcsán azonban megjegyeznénk, hogy az oldal hajlamos a kifagyásokra. Elvileg ilyenkor tölti be az új adatokat, viszont ilyenkor nincs lehetőség semmilyen fogadásra, így az átmeneti időkben tehetetlen vagy. Szerencsére néhány másodperces periódusról van csak szó.

Labdarúgás

Focis statisztika a bwin oldalánNépszerűség tekintetében megkérdőjelezhetetlenül a labdarúgás áll az élen a bwin bukmékereinél. Plusz pont jár az oldalnak a sokrétű lehetőségért. A focit választva jobb oldalt egy részletes menüt kapunk, ahol az aktuális bajnokság mellett országok szerinti bontás is helyet kapott. Középen természetesen a legnézettebb nemzetközi mérkőzések listája szerepel. Sőt, ha kedvünk úgy hozza, speciális fogadások menüpont alatt akár játékosokra vagy edzőkre is lehet fogadni. Például meg lehet tippelni, hogy ki lesz az angolok következő szövetségi kapitánya. Azok, akik a kulisszák mögött erőviszonyokat is figyelemmel kísérik, itt szintén megtalálják a számításukat.

Külön megemlítenénk, hogy a bwin tartalmazza a magyar NB1-es ligát. Ez sokszor még a legnépszerűbb fogadóoldalakon is hiányzik, így megérdemli a bwin az elismerést. Mindezt igényes formában: a csapatok nevének korrekt kiírása mellett még egy ponttáblát is kapunk. Ami a lehetőségeket illeti, az eredmény mellett meg lehet tippelni a gólok számát, valamint hogy a találatok párosra vagy páratlanra jönnek-e ki.

További lehetőségek

Olimpiai úszás fogadás a bwin oldalánTovábblépve a labdarúgásról, még két sportfajtán keresztül térképeztük fel a bwin nyújtotta lehetőségeket. Végtére is kínálatban nincs hiány. Csupán néhány példa az elérhető 41 sportágból: kosárlabda, baseball, sakk, sífutás, Nascar, boksz, rögbi, darts és szórakozás. Ez utóbbi alá az Eurovíziós Dalfesztivál és más tehetségkutatók tartoznak. Az első jelöltünk az úszás volt, remélve, hogy itt is találunk magyar neveket. Nem kellett csalódnunk. Ugyan a bwin nem jeleníti meg a kisebb úszóversenyeket, az olimpiai játékok címszó alatt külön figyelmet szentel neki. Itt meg lehet tenni az olimpiai arany várományosait mind férfi, mind pedig női kategóriában. Sőt, szerepel a szinkronúszás is. Az olimpiai felhozatal összes létező kategóriáját át lehet tekinteni, és nagy megelégedésünkre rengeteg magyar versenyző szerepel, ráadásul egész jó szorzókkal. A második jelöltünk az E-Sport volt, amely a Speciális menüpont alatt található. E-Sportnak lényegében az egy- vagy többszereplős videó játék minősül, ahol a stratégiai és kooperációs készségek döntik el egy-egy mérkőzés végkimenetelét. A Starcraft mellett a bwin-en a két legnagyobb MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) szerepel, név szerint a League of Legends és a Dota 2. Itt az egyes csapatok győzelmére lehet fogadni, semmi másra.

Jutalmak és akciók

Más szerencsejátékoktól eltérően a bwin sportfogadási oldala nem rendelkezik kiemelt akciókkal. Ugyan fenntartanak néhány rendszeresített ajánlatot, melyek bizonyos sportágakhoz kötődnek, ezek inkább pénzvisszafizetésről szólnak, semmint a fogadási kedv meghozataláról. Kezdjük azzal, hogy nincsenek nyitó bónuszok, azaz a frissen regisztrált profilok nem részesülnek semmilyen előnyben. Ez alapvetően nem lenne akkora probléma, ám nincsenek befizetési bónuszok sem. Így az első átutalásod értéke nem lesz megduplázva, mint például a kaszinóknál (ráadásul a kaszinós promóciók nem használhatóak fel sportfogadásra). Visszatérve az állandó akciókra, a bwin visszafizeti €50 értékig a Forma 1-es befutóra tett pénzedet, ha a pilóta idő előtt kiesik (az összeget nem veheted ki, le kell játszani). Hasonló a helyzet a labdarúgásnál is, amennyiben több tételes fogdást tettél. A kosárlabda esetén pedig minden olyan háromelemű fogadás után, amely meghaladja a €20-t, még ugyanannyit elkölthetsz ingyen. Amit még megemlítenénk a promóciók kapcsán, az a toborzó bónusz. Amennyiben meghívod egy barátod az oldalra, és az illető legalább €300-t költ sportfogadásra, akkor mindkettőtök számlájára €15-t írnak jóvá.

Ki-és befizetés

A bwin-nél kényelmesen és biztonságosan intézheted a pénzügyeidet. A cég kezeskedik arról, hogy a tranzakció során nem siklik ki semmi, és az adataid is biztonságban vannak, hála a titkosított hálózatuknak. A befizetés esetén nem mondható túlzottan szélesnek a kínálat, viszont az összes népszerű szolgáltatás fel lett sorakoztatva. Amennyiben nem banki átutaláson keresztül szeretnéd elhelyezni a számládra a pénzt, alternatívaként használhatod a Visa, Maestro és MasterCard kártyád, vagy pedig mozgosíthatod valamelyik e-pénztárcás szolgáltatást. Ide tartozik a Skrill, Neteller, és PayPal is (utóbbi külön öröm, lévén sok szerencsejáték idegenkedik tőle). De alternatívaként a rendszer felajánlja az EntroPay-t, Kalixa Pay-t vagy akár a prómóciós kódok beváltását is. A befizetési limit plafonját a szolgáltató a tagokra bízza, amit mindenki saját magának állíthat be. A kifizetés kezdeményezéséhez előbb szükség van a személyigazolvány fénymásolatának feltöltésére, ezt követően viszont lehetőség van a kivételi korlát megemelésére.

Mobil alkalmazás

bwin-mobileEgy jó sportfogadó oldal nem csak az asztali böngészőkre koncentrál. Ugyanis sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy állandóan a gép előtt üljenek, és ott kövessék nyomon az eseményeket. Ráadásul nem egyszer munka közben jut az ember eszébe, hogy fogadjon valamelyik mérkőzésre. Ilyenkor mi sem kényelmesebb, mint előkapni az okostelefont, és azon keresztül elintézni az ügyet.

Ugyan a bwin rendelkezik egy korrekt mobilbarát oldallal, mi azonban mégis azt ajánljuk, hogy a letölthető alkalmazást használd erre a célra. A fejlesztők iOS és Android rendszerekre egyaránt elérhetővé tették az appot, annyi kitétellel csupán, hogy az utóbbit a weboldalról kell letölteni, és nem a Google Store-ból (mivel az nem támogatja a valódi pénzcserén alapuló szerencsejátékokat). Maga az alkalmazás ugyanazt az élményt nyújtja, mint az asztali böngésző, csak az irányítás érintőképernyőkre lett szabva. Ráadásul sokkal kevesebb újmozdulattal intézheted el a téteket.

Ügyfélszolgálat

A bwin főoldalaA magyar nyelvű weboldal tagadhatatlanul a bwin javát szolgálja. Nem csak a különböző sportágak nevét, de a Gyakran Ismételt Kérdéseket és a különböző információval szolgáló aloldalakat is lefordították, így a fogadás szerelmesei rögtön otthon érezhetik magukat.

Ha viszont szóba jött a GYIK, kiemelnénk annak részletességét. Pontról pontra haladva magyarázzák el az egyes lehetőségeket, így bárki pillanatok alatt beletanulhat az oldal használatába.

Az ügyfélszolgálatnak a bwin állítása szerint magyar nyelven is lehet írni. Plusz, az emailes segítségnyújtás a nap 24 órájában működik, míg telefonon – ez esetben angolul – munkaórákon lehet őket hívni.

Ez a szerencsejátékoldal jelenleg nem rendelkezik legális működési engedéllyel Magyarországon. Emiatt a hazai közönség számára illegálisnak minősül az oldalra való regisztráció.
Bónusz