Skip to content

Kaszinós Gyakran Ismételt Kérdések

Az online kaszinók világában tett számtalan kalandozásunk során volt alkalmunk jelentős mennyiségű tapasztalatot gyűjteni a témával kapcsolatban. Számunkra tehát tiszta a kép, viszont sokakat elbizonytalaníthat az ismeretlen. Vajon nem átverés ez az egész? A gépek nem úgy vannak megcsinálva, hogy elnyeljék a pénzemet? Egyáltalán legális Magyarországon a virtuális nyerőgépezés? Ezek a kérdések biztos felmerülnek az emberben, miközben egy szerencsejáték portál színes kínálatát nézegeti. Éppen az ilyen gyötrő kérdések megválaszolására és a tévhitek eloszlatására hoztuk létre a saját GYIK, azaz Gyakran Ismételt Kérdések szekciónkat . Itt nemcsak, hogy többet tudhatsz meg a műfajról, de hasznos tippeket is olvashatsz a felhasználható promóciókkal és a tranzakciós rendszerrel kapcsolatban.

Kérdések & válaszok

Itt gyűjtöttük össze azokat a kérdéseket, melyeket úgy ítéltük meg, hogy az olvasók szintén feltennének, így megelőző jelleggel meg tudtuk válaszolni azokat. Ez teljes mértékben a saját gyűjtésünk, és fontos kiemelni, hogy nem teljesen igaz minden kaszinó oldalra. Éppen ezért érdemes néha átfutni az adott webhely saját GYIK-ját, csupán a biztonság kedvéért. Mivel sok portál támogatja a magyar nyelvet, ez nem jelenthet akkora nehézséget.

Online kaszinók

Meg lehet-e bízni az online kaszinókban?

Egy kedves hölgy az élő rulettasztalnálTermészetesen. Attól, hogy egy szolgáltatás szerencsejátékkal foglalkozik, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy csalók lennének. Direkt erre a célra ellenőrző bizottságokat hoztak létre, és egy kaszinó oldalnak számtalan működési engedélyt kell beszereznie ahhoz, hogy egyáltalán elindulhasson.

Hogyan tudok erről személyesen is meggyőződni?

Minden megbízható oldalnak fel kell tüntetnie valahol az engedélyeit. Ez egy hosszú karakterlánc, melyhez hozzáfűzik, hogy mely ország bizottsága állította ki. Általában Málta és Gibraltár a leggyakrabban emlegetett engedélykibocsájtó ország. Ha még így is bizonytalan van, akkor végezz kutatást az Interneten. Számtalan komment szekciót dedikáltak a különböző online kaszinók kivesézésének, így biztos találni fogsz hitelt érdemlő választ. Alternatívaként tudjuk ajánlani a mi bemutatóinkat is, ahol csakis megbízható oldalakt vettünk górcső alá.

Legális az online kaszinókban való játék?

Igen, pontosan a fent leírtak miatt. A törvényi szabályozás, és egyáltalán az online szerencsejáték megítélése országonként változik, ennek ellenére az a konszenzus, hogy az engedéllyel rendelkező oldalakon legálisan lehet játszani. Ennek ellenére felhívnánk a figyelmet, hogy 2014 júniusa óta Magyarországon több sportfogadó és kaszinó oldalt elérhetetlenné tettek a hazai közönség számára. Mivel ezek IP cím alapján vannak blokkolva, ezeket nem is lehet használni, így konkrét büntetésre nem kell számítani.

Érdemes megmaradni a magyaroknak szánt verziónál?

Mi úgy gondoljuk, hogy igen. Ugyan a nyerőgépek cseresznyéinek számolásához nem kell angol tudás, az ördög a részletekben bújik meg. Az adott játék szabályait és használati utasítását nem árt, ha magyarul is el tudod olvasni. Ráadásul a lokalizált weboldalnál esély van egy lefordított GYIK-re és magyar nyelű ügyfélszolgálatra is, ami nem elhanyagolható előny. Az olyan kaszinó oldalak, amelyek más országokat részesít előnyben, ugyan ajánlhatnak jobb promóciókat, vagy szélesebb játékkínálatot, viszont tartsd észben, hogy a tranzakciós rendszerben kiszűrhetik a nem preferált országok játékosait.

Honnan ered ezeknek a szolgáltatásoknak a bevétele?

Egy barna rulettkerékTöbbnyire abból a pénzből, amit te elvesztesz. Fortuna asszony roppant szeszélyes nőszemély, és nem mindenkinek kedvez. A hőn áhított Jackpot megnyerésére az emberek hatalmas összegeket hajlandóak áldozni, ami az esetek többségében nem térül meg. Emellett azt is érdemes figyelembe venni, hogy a nyerési esélyed mindig kisebb 100%-nál, és még ha nyersz is, az nem mindig kárpótol az előzőleg elvesztett összegért. Ezért mindig érdemes mérlegelni, és megnézni az egyes játékok visszanyerési százalékát (erről részletesebben a „Bónuszok és promóciók” szekcióban írunk).

Melyik a legjobb?

Erre a kérdésre nem tudunk egyértelmű választ adni. Minden attól függ, te milyen játékokat részesítesz előnyben, és az adott szolgáltatás mennyire elégíti ki azokat. Vannak olyan kaszinók, akik nyerőgépek terén erősek, míg másoknál vannak egyéb játékok is (darts, kocka, biliárd). Megint máshol az online kaszinó és a ruletthez hasonló játékok vannak előtérben. Erősen ajánljuk, hogy tájékozódási jelleggel vess egy pillantást a szakértőink által írt bemutatókra, ahol kihangsúlyozzuk a különböző online kaszinók erősségeit és hátrányait.

Bónuszok és promóciók

Mi az üdvözlő bónusz?

Kaszinós nyereményhalomEz a kifejezés a frissen regisztrált profilokhoz köthető. Az online szerencsejátékok világában gyakori, hogy valamilyen jutalommal vagy ajándékkal kedveskednek az új játékosoknak. Ez lehet például belépő egy zárt versenyre, ingyen pörgetés, vagy akár egy minimális indulótőke. Ilyen üdvözlő bónusszal főleg a pókeres ajánlatok közt fogsz találkozni. A nyerőgépeket és asztali játékokat felvonultató szerencsejáték szolgáltatók nem túl gyakran lepik meg induló akciókkal az újdonsült tagokat. Ez a miatt van, mert az alkalmazásaik nagy része ingyen is játszató, ami már önmagában igen komoly engedmény. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érné meg ilyen helyekre regisztrálni.

Mi a befizetési bónusz?

A nyitó akciók témakörénél maradva meg kell említeni a befizetési bónuszt. Mint említettük, pusztán a csatlakozásért nem jár jutalom az online kaszinóknál, főleg azért, mert az igazán ütős ajánlatokat a fizetős tagoknak tartogatják. És itt jön képbe a befizetési bónusz, amely akkor lép életbe, amikor az első átutalásod végzed. Bevett ajánlat, hogy egy bizonyos összegig (ami €100-tól akár €1000-ig is terejdhet) megduplázzák vagy akár megtriplázzák az eredeti összeget. Tehát ha €200-t fizetsz be, akkor a számládon €400 jelenik meg. Bizonyos helyeken ezt a bónuszt a második és harmadik átutalásra is kiterjesztették. Ezen felül vannak egyedi jutalmak is, például ingyen pörgetési jegy.

Mit nevezünk nem-befizetéses bónusznak?

Azt a jutalmat, amit akkor is megkapsz, ha nem utalsz át pénzt. Ez egy ritka madár az online kaszinók világában, kiváltképp azért, mert az ingyenes játékmód miatt a szolgáltatók a legtöbb akciót a fizetős tagoknak tartogatják. Tág értelemben talán a toborzási bónuszt lehetne idesorolni, vagyis azt az összeget, amit akkor kapsz, ha az általad meghívott vendégek befizetést hajtanak végre. Ennek összege úgy €15 és €100 között szokott lenni.

Mik azok az ingyen pörgetések?

Kaszinó automataAz ingyen pörgetés annyiban különbözik a demó vagy gyakorló módtól, hogy itt kifizetésre kerül a jutalom (a demó módról részletesebben két kérdéssel lentebb olvashatsz). Magyarán szólva ingyen játszol, de ha nyersz, akkor zsebre teheted az összeget. Ez egy erősen limitált lehetőség, amely nem mindegyik online kaszinónál bukkan fel. A kivételt képező oldalaknál is csak véges számú ingyen pörgetésre feljogosító kupont kapsz, jellemzően befizetések vagy különleges akciók után.

Mi a visszanyerési százalék?

A különböző nyerőgépek tanulmányozása során a színes külső mellett olyan részletekre is érdemes odafigyelni, mint a visszanyerési százalék (payout percentage, vagy Return to Player). Ez lényegében egy százalékban megadott érték, amely azt mondja meg, hogy általánosságban mekkora hányadát fogod visszanyerni a befektetett pénzednek. A szerencse ugyanis forgandó: a tét többnyire elveszik a sikertelen forgatások tömkelegével, viszont siker esetén annak többszörösét kapod vissza. Ennek a hektikus helyzetnek a tisztázását szolgálja a visszanyerési százalék. Ha egy nyerőgép azt állítja magáról, hogy 96%-os értékkel operál, akkor €100-ból jó eséllyel €96-t visszanyerhetsz. Ez persze nem garantál semmit: ugyanúgy esélyed lehet egy peches sorozatra, mint ahogy a Jackpotra is.

Valós pénz használata nélkül is kipróbálhatóak az online kaszinók?

Természetesen. Szinte az összes ilyen szolgáltatás felajánlja a lehetőséget a demó vagy gyakorló módot (az elnevezés változó). Itt lényegében a pénztárcád apasztása nélkül kipróbálhatod a játékokat. Minden esetben kapsz egy képzeletbeli kezdőtőkét, amiből annyit pörgethetsz, amennyi jólesik. Cserébe viszont a nyereményed is elvész. Hiába szerzel több bevételt, mint amennyivel kezdtél, a fölös részt nem kapod meg. Ez a mód kiváló arra, hogy kitapasztald az egyes játékok működését és megismerkedj a műfajjal. Azoknak is ajánlott, akik leszokóban vannak a szerencsejátékról.

Hozzáférés

Feltétlenül szükséges egy asztali kliens letöltése a játékhoz?

Fényes Vegasi NyerőgépekNem, egyáltalán nem. A különálló kaszinó szoftverre tekints úgy, mint egy lehetséges extrára. Az összes online kaszinó elérhető böngészőből, és a legtöbbjük emiatt nem is rukkol elő külön programmal. Ha mégis, akkor a két módszer békésen megfér egymás mellett. Ráadásul a kettő között nincs igazi különbség. Nincsenek olyan játékok, amik megtalálhatóak a kliensben, de kimaradtak a böngészős adatbázisból (és vica versa). A bemutatóinkban mindig kiemeljük, ha elérhető egy külön kliens program, de mint említettük, ne számíts rá minden szolgáltatónál.

Mobilokról hozzá lehet férni a szolgáltatáshoz?

Részben. Amennyiben arra gondolsz, hogy mobilról is lehet-e játszani, akkor a válasz igen. Mindegyik kaszinó oldal mobilbaráttá tette a webhelyét, így érintőképernyős eszközről is be tudsz lépni a böngészőt használva. Ráadásul ugyanúgy tudsz tranzakciót indítani, vagy módosíthatod a profilod. Persze a színvonal minden esetben más, és nem egy szerencsejáték oldalnál futottunk rosszul optimalizált vagy sokáig töltődő mobil webhelybe. Értelemszerűen ha tabletet használsz, akkor jobbak az esélyeid a zökkenőmentes játékra. Ami viszont a külön alkalmazást illeti, ki kell, hogy ábrándítsunk: kevés kivételtől eltekintve (pl. Unibet) egy online kaszinó sem ad ki saját appot. Ez két ok miatt van így. Egyrészt nehéz besuvasztani több száz nyerőgépet egyetlen könnyen kezelhető okostelefonos programba (a helyhiányról más ne is beszéljünk), másrészt mind az Apple, de főleg a Google nem engedi valódi pénzes alkalmazások feltöltését a boltjába, így egyszerűen nem éri meg mobil platformra fejleszteni.

A Mac számítógépekről is lehet játszani?

Abszolút! Az Apple számítógépekről ugyanúgy be lehet lépni a böngészőn keresztül, bármilyen megkülönböztetés nélkül. Az asztali kliens esetében (már ha van ilyen), szintén alapkövetelmény a készítők számára, hogy a Windows-os verzió mellett egy Mac-est is összerakjanak. Úghogy megnyugodhatsz: a Mac számítógéped nem fog hátrányt jelenteni, ha online kaszinózáshoz támad kedved.

Mi történik, ha játék közben megszakad az Internet kapcsolatom?

Jogos kérdés. Nincs rosszabb annál, mint amikor az Internet pont a nyeremény kapujában mondja be az unalmast. Ez a veszély leginkább akkor áll fenn, amikor az ember a mobil készülékéről játszik utazás közben, és a jármű pont egy leárnyékolt részhez ér. Természetesen a programozók is tudatában vannak a jelenségnek, és éppen emiatt egy láthatatlan gyors-mentés funkciót építetek az alkalmazásokba. Ez minden egyes pörgetés vagy fogadás előtt megjegyzi az aktuális helyzetet, így a kapcsolat helyreállta után ott folytathatod, ahol abbahagytad. Még akkor sem kell félned, ha a pörgés vége előtt üt be a krach, lévén a rendszer már rögtön az indítás előtt kiszámolja a végeredményt, még ha az animáció nem is fejeződött be. Ilyenkor a belépés után kapsz egy értesítést arról, hogy miként végződött a legutóbbi fogadás, és siker esetén az egyenleged automatikusan feltöltésre kerül.

Ki- és befizetés

Milyen módon érdemes az átutalást végezni?

A csapból is nyeremény fog folyni, ha jól játszolEz szintén egy olyan kérdés, amelyre a választ csak te tudod megadni. A szerencsejáték oldalak számos módot kínálnak a tranzakcióra: banki átutalást, bankkártyát (Visa, MasterCard), de népszerűek az úgynevezett e-pénztárcás megoldások is (PayPal, Neteller, Skrill). Ezekről részletesebben lehet olvasni a szolgáltató weboldalán. Amit mindenképp érdemes figyelembe venni, az a be- és kifizetési limitek (mekkora az az összeg, amit kötelezően át kell utalni, mennyi pénzt lehet egyszerre kivenni), valamint a tranzakciós illeték. Vannak ugyanis oldalak, amelyek külön illetményt vonnak le bizonyos fizetési módok használatakor (például banki átutalásnál). Ami talán még perdöntő lehet, az a folyamat időtartama. Az e-pénztárcás kifizetéseket például gyorsabban szokták intézni, mint a bankkártyásokat.

Hogyan tudom kivenni a nyereményemet a számlámról?

A legtöbb szerencsejáték oldal valamilyen bizonyítékot szokott kérni a személyazonosság igazolására. Ehhez többnyire elég, ha feltöltöd a jogosítványod vagy a személyid fénymásolatát, bár az sem ritka, hogy a bankkártyát is ellenőrzik. Ha ezek rendben vannak, akkor a Kifizetések (Withdrawal) menüből lehet kifizetést kezdeményezni. Érdemes észben tartani, hogy minden kifizetési kérelmet külön elbírál a rendszer, ami sok időt igénybe szokott venni.

Mi a helyzet a Jackpot-al?

Amennyiben megütötted a Jackpot-ot, engedd meg, hogy külön gratuláljunk, te mázlista. Természetesen a nagyobb nyereményt hasonlóképpen lehet kikérni, mintha egy szimpla tranzakciót kezdeményeznél. Ilyenkor azonban érvényesül a kifizetési plafon, azaz egyszerre csak adott mennyiségű pénzt lehet átmozgatni a bankszámládra. Mellékesen azt is megemlítjük, hogy az online kaszinók felhasználási feltételei közt gyakran szerepel egy olyan tétel, hogy a nagy jutalmat elnyerők személyi adatait szabadon felhasználhatják promóciós célokra.