Skip to content

EURO 2016 Fogadás

Cselezés a labdával

Az idei év nyarának legjobban várt sporteseménye kétségkívül nem más, mint a 2016-os Labdarúgó – Európa – bajnokság. A mostani EB több szempontból is emlékezetesnek ígérkezik. Egyrészt ez az első alkalom, hogy 24 csapat indulhat a megszokott 18 helyett. Ennek köszönhetően a sportrajongók 51 mérkőzést izgulhatnak végig. Ám ennél is fontosabb, hogy a résztvevők közt üdvözölhetjük Magyarországot is, akik pótselejtező révén jutottak be. A 2016-os bajnokság házigazdája Franciaország lesz, aki Törökországot és Olaszországot maga mögé utasítva nyerte el a rendezési jogot. A csapatok így Franciaország festői tájain található stadionokban tehetik próbára az erejüket. A tíz különböző helyszín közt szerepel Marseille, Lyon, Párizs, Lens és Bordeux, arról nem is beszélve, hogy a rangos esemény érdekében nem csak felújították a stadionokat, de újakat is építettek. Labdarúgó – Európa – bajnokság hivatalosan 2016. június 10-én rajtol el, a nyitómérkőzést pedig a házigazdák fogják vívni Romániával. A jó játék viszont kéz a kézben jár a fogadással, úgyhogy összegyűjtöttünk egy rövid útmutatót az Európai-bajnokságra vonatkozó tudnivalókról.

Magyarország csoportkörei

Azzal, hogy a rendezők kibővítették az EB-n résztvevő csapatok létszámát 24-re, több országnak is alkalma nyílt a bejutásra. Nagy szerencsénkre Magyarország élt a felkínált lehetőséggel, így idén nyáron hazai csapatnak is drukkolhatunk. A kezdeti nagy öröm azonban hamar szorongásba csapott át: vajon milyen ellenfelekkel kerülünk egy csoportba? A 2015 decemberében tartott sorsolást így mindenki nagy izgalommal várta. A végén persze fellélegeztünk: Magyarország elkerülte a biztos kiesést jelentő halálcsoportot, bár a továbbjutás így sincs borítékolva. A csapatunk az F csoportban kötött ki, ahol Portugália, Izland és Ausztria ellen kell majd megmérkőznie. Az első mérkőzés Ausztria ellen fog zajlani június 14-én, a bordeaux-i stadionban. Négy napra rá Izland kerül terítékre Marseille-ben, a sort pedig Portugália zárja június 22-én, Lyon városában. Felvetődhet persze a kérdés: vajon mekkora az esélyünk a továbbjutásra? Biztos papírforma nincs, és a Portugálokkal biztos meg fog gyűlni a bajunk. Ausztria és Izland ellen viszont jó a mérlegünk, és enyhe reménnyel kijelenthetjük, hogy mindkét csapat „verhető”. A csoportmásodik helyét kis szerencsével és sok erőfeszítéssel tehát megcsíphetjük, és akkor a B csoport (Anglia, Oroszország, Wales, Szlovákia) második helyezettjével nézhetünk szembe. A sportfogadó oldalak egyébként elég szkeptikusak a magyar sikert illetően, mind a végső győzelmet, mind pedig a csoportból való továbbjutást illetően. Az Unibet például a 22. helyre sorolja hazánkat az esélyességi listán, és a magyar TippmixPro is az azonnali kiesést tartja a legbiztosabbnak.

Fogadj okosan az EB-re!

Egy széles focipálya
Az Európa-bajnokság persze nemcsak a sportfanatikusokat, de a fogadás szerelmeseit is lázba hozza. Ilyenkor jelentős mértékben megnő a bukmékerek forgalma, legyen szó a helyi totózókról vagy a népszerű netes fogadó portálokról. A legtöbb ember persze nem feltétlen a pénz miatt köt fogadásokat, inkább csak így szeretné további izgalmat csempészni a szurkolásba. Amennyiben zöldfülűnek számítasz ezen a téren, engedd meg, hogy megosszunk veled néhány hasznos tippet. Egyrészt nem kell tartanod az online szerencsejátéktól. A netes fogadás teljesen legálisnak minősül, amennyiben a törvényi szabályozásnak megfelelően működik. Sőt, ebben az esetben még a nyeremény utáni adózástól is eltekintenek. Az engedéllyel működő oldalakat a webhely alján feltüntetett sorszám alapján azonosíthatod be. Érdemes végignézni a kínálatot, hiszen a népszerű nemzetközi fogadó portálok szintén elérhetőek magyar nyelven, ráadásul remek regisztrációs bónuszokkal várnak. Persze akadnak olyan oldalak, amelyek jelenleg blokkolva vannak Magyarországon, mi azonban azt ajánljuk, hogy a trükközés helyett inkább keress egy elfogadott weboldalt. Az EB tiszteletére persze mindenki előrukkol valamilyen vonzó ajánlattal, úgyhogy garantáltan dúskálni fogsz a promóciókban és sorsolásokban. Ráadásul nemcsak a gép előtt ülve fogadhatsz, hanem útközben vagy az ebédszünet alatt, hála a mobilos fogadás előretörésének. Amiről még nem árt, ha tudsz, az az élő fogadás. Itt a mérkőzés kezdete előtt nem zárják le a téteket, így azokat módosíthatod egy-egy gól után, ezzel biztosítva a nyerési esélyeidet.

Érdekességek és botrányok

A 2016-os foci EB hivatalos kabalájaA 2016-os EB hivatalos kabaláját még 2014 novemberében leplezték le. A közösségi szavazás által „Super Victor”-ra keresztelt figura egy focirajongó kisfiú, aki egy mágikus ládában talált köpönyeg és labda hatására szuperhőssé avanzsált. Hősünk az újonnan szerzett erejét arra használja fel, hogy Franciahon lakosaival focizzon, és hogy összehozza az embereket a Labdarúgó-bajnokság alkalmából. A kabala saját Twitter csatornával is rendelkezik, ahol rendszeresen posztol EB-vel kapcsolatos híreket és fényképeket.

A bajnokság zenéjét nem más szerezte, mint a szupersztár DJ és producer David Guetta. Az elektronikai zene bajnoka francia születésű, így nem csoda, hogy őt érte a megtiszteltetés. A zeneszerző nem hazudtolta meg magát, és a decemberben bemutatott ízelítő kifejezetten inspirálóra sikeredett.

Viszont nincs EB valamilyen botrány nélkül. Idén az esemény már a kezdés előtt borzolta a kedélyeket az online jegyigénylés kapcsán. A FIFA-tól átvett rendszer kimondta, hogy csak és kizárólag az UEFA hivatalos weboldalán lehetett jegyet igényelni az országod mérkőzéseire. Igen ám, csak a rossz szervezés miatt sokan több jegyet is kaptak, míg másoknak egy sem jutott, pedig egyszerre nyújtották be az igényüket. Az UEFA kitart a döntése mellett, a hoppon maradt rajongók meg kénytelenek lesznek a helyszínen sorban állni.

Ajánlott bukmékerek

Jó, ha tudod, hogy a netes fogadás nem áll meg a TippmixPro-nál. A külföldi cégek online bukmékerei legalább olyan kompetens szolgáltatást nyújtanak, viszont a sportágak és akciók tekintetében jelentősen túlszárnyalják a hazai oldalt. Attól sem kell félned, hogy nem tudsz kiigazodni rajtuk, hiszen a legtöbb nemzetközi oldal támogatja a magyar nyelvet. És minőségi fordításról beszélünk, ami a menün kívül a GYIK-re és a bogbejegyzésekre is kiterjed, sőt, a magyar nyelvű ügyfélszolgálatok sem ritkák. Ezúton meg is ragadnánk az alkalmat, hogy megismertessünk veled két népszerű fogadó portált.

William Hill

william-hill-logoA William Hill egy igazi szerencsejáték-központ, ahol póker, kaszinó és sportfogadás egy helyen megtalálható. Az oldal a remek szorzóiról és a felhasználóbarát menürendszeréről ismert. Összesen 29 sportág közül választhatsz. Ha szeretnél, a foci mellett itt fogadhatsz a kézilabdára, Forma 1-re, ló – és agárversenyre, de akár darts bajnokságra is. Bár az okostelefonokra fejlesztett app hiányzik, az oldal így is elérhető telefonról, hála a mobilbarát oldalnak. Emellett kártérítési akcióval is várják az embereket, mellyel legalább €50-t visszakaphatsz.

Unibet

unibet-logoAz Unibet szerencsejáték portálról már feltehetőleg hallottál, a póker kapcsán biztosan. A kártya mellett a nyerőgépeket és a sportfogadást is támogatják, hasonlóan jó minőségben. Az Unibet roppant széles kínálattal várja az embereket, a homokvár-építő bajnokságot leszámítva szinte mindenre lehet fogadni. A teljes kínálat összesen 37 sportágra rúg, melyek közt megtalálható a labdarúgás, amerikai és ausztrál futball, téli sportok, kosárlabda, lóverseny, e-sportok, de akár a népszerű TV-s vetélkedők győztesére is felteheted a pénzed. Mindemellett élőben közvetítik a labdarúgó mérkőzéseket, és egy okostelefonokra szánt alkalmazással is előrukkoltak.